2019. jan 26.

A 2. héten is túl! :)

írta: Matfo
A 2. héten is túl! :)

Sziasztok!

A napokban elhagytuk a 2. hetet is, épen és egészségesen. 

Köldökcsonkja még mindig nem esett le, de már nagyon mozog. Körülötte a nedvességet felitatjuk és kevéske alkohollal is lekezeljük. Szerintem pár nap és lepottyan, hacsak L nem rúgja meg Anya kezét miközben kezeli! ;)

Szépen lassan kezd beállni a napi rutin. Reggel 8 körül kel, kap tiszta pelust és cicit. Után Anyával együtt még pihennek  az ágyban együtt 1-2-3 órát, attól függően, hogy a Kisasszony hogy szeretné és Anya mennyire szeretne reggelizni. :D Alcsi után megint pelus és cici. Délutánonként már nagyon leseget a világra, vizslató tekintettel figyel mindent és mindenkit. Lemegy még 1 "kör" (kör: evés és utána X óra alvás). Este 7-8 körül, ahogy felkelt jön az esti ceremónia: fürdetés, köldökápolás, bőrápolás, tiszta ruha és pelus aztán a cicizés már sötétben és jöhet az alvás. Amennyiben szerencsénk van, akkor kb 23-24:00-ig alszik, ekkor keltem Anyát. Anya megy etetni én meg aludni. Legközelebb én már csak 7-8 körül kelek, a köztes időben Anya azért minimum 1szer még megeteti, attól függően hogy kell fel L. 

Megvolt a varratszedés is. Hölgyeim, Anya szerint semmi fájdalmat nem érzett és körülbelül 5 perc volt az egész! Választott Doktorunk ultrahanggal is megvizsgálta, mindent rendben talált. Lényeg: meg volt L első útja a hazahozatalt követően. Semmi nem történt, aludt. Úgy néz ki szereti a kocsikázást! :) 

M, a kiskutyánk szépen lassan megszokja L jelenlétét. Szerintem gyorsabb lenne, ha jól megvizsgálhatná a nyelvével is, de az még odébb van. Annyi biztos, hogy amikor a babafészek a kanapén volt benne L-el, láttuk rajta, hogy bebújt volna mellé. :) 

Pelusból áttértünk 1-el nagyobb méretűre, tehát a Pampers 1-ről a 2-re. Úgy vettük észre az 1 már kicsi, kicsit megszorította már a lábát. 

Kicsit vissza a fürdetésekhez: kellemes meleg vízbe fürdőkenőcsöt rakok (ezt a Dokinéni írta fel). Kevés vizet engedek. Én tartom L kis fejét és felső testét, Anya közben megmosdatja.  Figyelünk arra is, hogy a köldökcsonkot ne érje víz. Után gyorsan belerakom a törülközőbe és Anya folytatja a többit.

Igyekszem kivenni a részem a szülői teendőkből. Sajnos ebből jelen pillanatban nincs olyan sok. Pelust cserélek, ringatom, segítek fürdetni, stb. A legfontosabb dolgom jelenleg az, hogy Anyának segítek amiben tudok. Ez később nyilván változni fog. 

Nemsokára megyek vissza dolgozni, de úgy érzem nem lesz gond. Anya nagyon ügyes! :) 

Üdv!

 2_het.png

Szólj hozzá